Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș și Marcel Cenușa au depus dosarele pentru funcția de Primar al mun. Cahul

Nicolae Dandiș și Marcel Cenușa au depus dosarele pentru funcția de Primar al mun. Cahul

Doi candidați și-au manifestat intenția de a candida la funcția de primar al municipiului Cahul, depunându-și dosarele la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Cahul în prima zi de la lansarea perioadei de depunere a actelor, transmite IPN.md.

Este vorba despre Marcel Cenușa, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), și Nicolae Dandiș, candidat independent. Informația a fost confirmată pentru IPN de Veronica Usatenco, secretarul Consiliului.

Nicolae Dandiș, care este și actualul primar de Cahul, a solicitat în aceeași zi și listele de subscripție pentru colectarea semnăturilor de la susținători, așa cum prevede legislația în cazul persoanelor care candidează independent.

Perioada de depunere a documentelor pentru înregistrare a candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent pentru circumscripțiile de nivelul întâi (primari ai satelor, comunelor, orașelor și municipiilor, consilieri în consiliile sătești, comunale, orășenești și municipale) a început în data de 29 septembrie și se va încheia pe 6 octombrie.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, organul electoral are la dispoziție 7 zile, de la data primii actelor pentru înregistrare, să examineze dosarele și să decidă asupra efectuării sau refuzului înregistrării candidaților desemnați în alegeri.

Campania electorală va începe pentru toți concurenții înregistrați cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 6 octombrie.

Articole similare