Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dunas: Noi astăzi suntem într-o altă lume, avem alte oportunități — de a ne uni cu Uniunea Europeană

Nicolae Dunas: Noi astăzi suntem într-o altă lume, avem alte oportunități — de a ne uni cu Uniunea Europeană

Președintele raionului Cahul, Nicolae Dunas, a rostit un discurs în fața chulenilor cu ocazia zilei de 9 mai, aducând omagiu celor care au luptat pentru libertatea Republicii Moldova, aducând în prim-plan rolul crucial al păcii și a libertății, precum și a unității cu Uniunea Europeană.

„Noi astăzi ne bucurăm de bunătatea lui Dumnezeu, ne bucurăm de liniștea pe care o avem în țara noastră. Și vrem pentru această libertate să stăm demni, cu verticalitate pentru binele pe care ni l-au adus cei care au luptat pentru libertatea noastră”, a spus Nicolae Dunas.

Acesta a povestit despre experiențele triste ale bunicului său care a luptat în război și a accentuat că astăzi trebuie să fim recunoscători pentru pacea și liniștea de care ne bucurăm. A remarcat, de asemenea, importanța Uniunii Europene și a oportunităților pe care le oferă aceasta.

„Noi astăzi suntem într-o altă lume, avem alte oportunități — de a ne uni cu Uniunea Europeană. Ceea ce înseamnă pace, în primul rând, ceea ce înseamnă libertate pentru noi toți și de a trăi împreună cu bucurie pentru un viitor mai frumos copiilor noștri la noi acasă”, a spus el.

Reamintim că sute de cahuleni au ieșit în dimineața de 9 mai pentru a comemora ostașii căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Articole similare