Publică un anunț
piatasud.md

Noi rețineri la Cahul. Procurorii au reținut un șef de la Carabinieri și un avocat pentru mită

Noi rețineri la Cahul. Procurorii au reținut un șef de la Carabinieri și un avocat pentru mită

Trei persoane din Cahul au fost reținute de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influenţă.

Acestea ar fi pretins de la un învinuit 2 500 de euro pentru mușamalizarea cauzei penale în care acesta era vizat.

Este vorba despre comandantul de companie Cahul din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, tatăl acestuia şi un avocat, toţi trei fiind suspectaţi că ar fi cerut de la denunţător 2500 de euro ca să-l scape de dosar. Potrivit materialelor cauzei, bănuiţii ar fi pretins banii, susţinând că pot influența procurorul de caz şi judecătorii din raionul Cahul să îi aplice o pedeapsă mai blândă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, iar ulterior să nu conteste la Curtea de Apel decizia primei instanţe.

Pe marginea faptelor descrise, a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 326 Cod Penal – trafic de influenţă, bărbaţii fiind reținuți pe un termen de 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 6 ani închisoare sau o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Articole similare