Publică un anunț
piatasud.md

Noile prevederi pentru schimbul valutar: buletinul de identitate este cerut la sume mari

Noile prevederi pentru schimbul valutar: buletinul de identitate este cerut la sume mari

Din data de 1 iulie curent, cetățenii trebuie să prezinte buletinul de identitate la casele de schimb valutar. Potrivit noilor prevederi legislative, adoptate în martie curent, buletinul de identitate va fi solicitat dacă suma depășește 10.000 de lei (cca 500 de euro).

Noile prevederi introduc noțiuni noi privind „moneda virtuală” sau „furnizor de servicii privind monedele virtuale”, modificări necesare în contextul dezvoltării rapide a utilizării monedelor virtuale și posibilității utilizării lor abuzive în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului.

Cetățenii Republicii Moldova vor putea efectua activități cu monede virtuale doar prin intermediul instituțiilor financiare autorizate și în limita de 50 de mii de lei pe lună (cca 2500 de euro). Totodată, a fost completată lista entităților care au obligațiunea de a raporta către autorități tranzacţiile suspecte.

Modificările actelor normative au fost elaborate în baza recomandărilor Comitetului MONEYVAL al Consiliului Europei, în vederea prevenirii utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului.

Articole similare