Publică un anunț
piatasud.md

Nouă școli și 27 de grădinițe, plasate în carantină din cauza noului coronavirus

Nouă școli și 27 de grădinițe, plasate în carantină din cauza noului coronavirus

Numărul grădinițelor plasate în carantină din cauza COVID-19, la nivel național, crește, iar cel al școlilor scade. O arată datele prezentate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Potrivit sursei realitatea.md, în prezent, 494 de instituții de învățământ general activează exclusiv online. La fel, 77 de grupe de copii au fost izolate.

Conform ultimelor date actualizate, la data de 9 aprilie, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului:

  • 494 instituții de învățământ general activează exclusiv online;
  • 327 instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente;
  • 148 instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente;
  • 271 instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Totodată, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță alte 72 de clase. 

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 189, iar 1853 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 248 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 131 se află în autoizolare.

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 128 persoane, iar alte 76 se află în autoizolare. În perioada 05-09 aprilie, în instituţiile de învăţământ superior au fost confirmați pozitiv 3 studenți, 2 cadre didactice și 8 cadre auxiliare, iar în autoizolare au fost plasați 2 studenți, 0 cadre didactice și 0 cadre auxiliare. 

În învățământul profesional tehnic, în perioada 05-09 aprilie au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19, 16 de elevi, 6 cadre didactice și 15 de persoane alte categorii de personal. În învățământul de educație timpurie, 27 grădinițe și 77 grupe de copii se află în carantină.

Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 26, iar alți 2 500 de copii se află în autoizolare. 119 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află 161 cadre didactice.

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 117 de persoane, iar alte 235 se află în autoizolare.

Articole similare