Publică un anunț
piatasud.md

Noul sediu al Judecătoriei Cahul urmează să fie construit pe un teren de circa 1 hectar

Noul sediu al Judecătoriei Cahul urmează să fie construit pe un teren de circa 1 hectar

Autoritățile au identificat terenul pentru construcția noului sediu al Judecătoriei Cahul. Acesta va fi ridicat pe un teren cu o suprafață de peste 1 hectar, amplasat pe str-la I. Neculce nr. 6. Proiectul unei hotărâri de Guvern privind transmiterea gratuită a terenului și a construcțiilor de pe el a fost publicat pentru consultări publice.

Bunurile imobile amplasate pe str-la Ion Neculce nr. 6 din mun. Cahul au fost transmise, anterior, în administrarea Ministerului Apărării (gestiunea Întreprinderii de Stat Centrul de pregătire a specialiştilor pentru Armata Naţională). Însă, ulterior aprobării, propunerea nu a mai fost acceptată de noua conducere a Ministerului Apărării, fiind identificate mai multe obstacole legale în realizarea acesteia. În cele din urmă, Ministerul Apărării nu a întreprins măsuri pentru executarea hotărârii Guvernului, astfel bunurile imobile au rămas în proprietatea Primăriei municipiului Cahul.

Ulterior, municipalitatea a propus ca terenul și bunurile să fie puse la dispoziția Agenției de administrare a instanțelor judecătorești din subordinea Ministerului Justiției pentru construcția unui nou sediu al instanței judecătorești Cahul.

Menționăm că Judecătoria Cahul  cuprinde în raza sa de competență raionul Cahul, Cantemir și Taraclia. În cadrul instanței sunt 15 funcții de magistrat.

Articole similare