Publică un anunț
piatasud.md

Nunți și petreceri pe timp de pandemie la Cahul. Restaurantele sunt monitorizate de ANSA și polițiști

Nunți și petreceri pe timp de pandemie la Cahul. Restaurantele sunt monitorizate de ANSA și polițiști

Potrivit informației oficiale oferite de ANSA Cahul, în weekendul trecut au avut loc mai multe inspecții inopinate la restaurantele din municipiul Cahul.

„În urma controalelor efectuate împreună cu IP Cahul la data de 25, 26 iulie 2020, în urma sesizărilor parvenite la IP Cahul și a monitorizării unităților de alimentație publică și a unităților de comerț din mun. Cahul, privind respectarea prevederilor legale în perioada stării de urgență de către agenții economici, s-au constat următoarele încălcări:

  • Acces limitat în unitatea de alimentație publică (petrecerea de evenimente private)
  • Petrecerea de evenimente majore contrar prevederilor legale
  • Prezența mai mult de 4 persoane la o masă;
  • Distanța între persoane de la mese nu se respectă de 1,5-2m etc. ” se spune în comunicatul DTSA Cahul.

Solicitat telefonic, Șeful STSA Cahul, Serghei Maximenco ne-a informat că pe 25 și 26 iulie au avut loc mai multe controale inopinate la restaurantele din mun. Cahul, împreună cu angajați IP Cahul. La un local într-o zi a fost constatată desfășurarea unui eveniment privat, iar în a doua zi – era în plină desfășurare o nuntă, ceea ce este contrar prevederilor legale, în situația stării de urgență în sănătate publică.

Totodată, domnul Maximenco a menționat că materialele întocmite la fața locului au fost remise IP Cahul, pentru a fi pornite cauze contravenționale, iar dacă administratorii localurilor care nu respectă normele sanitare vor fi găsiți vinovați, întreprinderile vor fi amendate, conform legii.

Menționăm că nerespectarea prevederilor antiepidemice poate aduce unui agent economic o amendă de până la 50 mii lei.

De asemenea, domnul Maximenco ne-a declarat că în fiecare week-end vor fi organizate astfel de controale inopinate, iar cetățenii ar putea sesiza desfășurarea unor astfel de ceremonii la numărul 112.  

Articole similare