Publică un anunț
piatasud.md

O altă achiziția a Consiliului raional Cahul în vizorul societății civile

O altă achiziția a Consiliului raional Cahul în vizorul societății civile

Lucrările de reputație a traseul local Zîrnești-Baurci Moldoveni vor fi monitorizate. Achiziția a fost anunțată de Consiliul raional Cahul la finele luni august, valoarea totală fiind de 1,25 milioane lei fără TVA. 

Monitorizarea procesului de reparație a drumului va fi monitorizată de către grupul de monitorizare creat în cadrul proiectului „Achiziții publice transparente”, implementat de A.O. Centrul CONTACT-Cahul. 

Cetățenii vor monitoriza modul în care este respectată procedura și obligațiunile contractuale, dar și vor urmări calitatea lucrărilor. 

„Construcția drumurilor în raionul Cahul, deja a fost subiect de investigații, din această cauză am și avut o pauză în procesul de anunțare a achizițiilor publice la Consiliul raional Cahul. În cadrul acestei monitorizări vom încerca să urmărim modul cum sunt executate lucrările, dacă este respectat caietul de sarcini, iar observațiile noastre vor fi înaintate către Consiliul raional Cahul” ne-a declarat Valadimir Lîsenco, membrul grupului de monitorizare. 

Precizăm că acest contract este unul dintre cele 4 achiziții publice monitorizate de grupul de monitorizare. Reprezentanții societății civile mai monitorizează implementarea lucrurilor de termoizolare a fațadei primăriei Cahul, lucrările de reparație a 2 Oficii a Medicilor de Familie din raionul Cahul, dar și lucrările de reparație a 2 porțiuni de drum din municipiul Cahul.   

Acest material este un produs al proiectului „Achiziții publice transparente”, desfășurat de A.O. Centrul CONTACT-Cahul, în calitate de beneficiar de sub-grant al proiectului  „Consolidarea integrității în achizițiile publice”. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Fondul de Parteneriat pentru Transparență (SUA). Proiectul urmărește susținerea reformelor în domeniul achizițiilor publice în Moldova, care vor spori transparența și corectitudinea achizițiilor publice prin abilitarea cetățenilor de a responsabiliza instituțiile relevante.

Opiniile exprimate în cadrul proiectului și responsabilitatea pentru conținutul acestui produs aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opinia IDIS „Viitorul” și a donatorului.

Articole similare