Publică un anunț
piatasud.md

O campanie ecologică susținută de Austria are loc la Antoneşti, Cantemir

O campanie ecologică susținută de Austria are loc la Antoneşti, Cantemir

O campanie de educație ecologică este desfășurată în comuna Antonești, raionul Cantemir. Acțiunea face parte dintr-un proiect de implicare a cetățenilor în dezvoltarea comunității și problemelor de mediu, susținut de Guvernul Austriei.

Principalul scop al campaniei constă în plantarea copacilor în zona de recreere a localităţii. Aceasta este sprijinită de fermieri şi voluntari din comună. ”Ne bucurăm de fiecare schimbare spre bine în comuna noastră. Terenul acesta a fost în stare dezastruoasă mai mulți ani, or, amenajarea corespunzătoare prin plantarea copacilor este binevenită și chiar necesară”, a menționat Ion Dănăilă, locuitor din Antonești.

Campania de educație ecologică va dura până la mijlocul toamnei 2021 și se va concentra pe educarea populației în domeniile protecției mediului, planificării dezvoltării comunitare și gestionării deșeurilor solide. Acest proiect este finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, din fondurile Programului de Dezvoltare a Cooperării al Guvernului Austriei, fiind implementat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară.

Articole similare