Publică un anunț
piatasud.md

O fugă din Moldova în Ucraina. Un minor de 15 ani reținut pe partea ucraineană /VIDEO

O fugă din Moldova în Ucraina. Un minor de 15 ani reținut pe partea ucraineană /VIDEO

„Iute de picior” a fost un minor de 15 ani care a traversat ilegal frontiera de stat, fiind reținut tocmai pe partea ucraineană. Reținerea minorului a fost posibilă după un schimb de informații operative moldo-ucrainene și acționare în comun.

Acum o zi, cu ajutorul Complexului Mobil de Observare și Detecție (CMOD), patrula Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei a surprins o persoană în timp ce înainta, în fugă, dinspre Republica Moldova spre Ucraina. Deoarece nu a fost posibilă reținerea persoanei la linia frontierei de stat, operativ au fost anunțați grănicerii ucraineni, care au intervenit în regiune la scurt timp.

A fost reținută o persoană de sex masculin, fără acte de identitate și fără un motiv clar al acțiunii sale ilegale. Din declarații s-a aflat că este cetățean moldovean,  în vârstă de 15 ani, originar din orașul Ceadîr  Lunga. Informații confirmate ulterior de către mama sa, care a fost înștiințată despre incidentul dat.

Conform procedurii, reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei au transmis minorul Poliției de Frontieră a R. Moldova, fiind preluat pentru audieri de către ofițerii de Urmărire Penală ai Direcției regionale Sud.
În continuare cercetările se desfășoară întru stabilirea tuturor circumstanțelor infracțiunii.

Articole similare