Publică un anunț
piatasud.md

O fundație din Moldova a lansat un program destinat susținerii persoanelor cu cancer

O fundație din Moldova a lansat un program destinat susținerii persoanelor cu cancer

O fundație din Republica Moldova a lansat astăzi un program destinat susținerii persoanelor cu cancer „Terapie de grup pentru persoanele cu cancer”, comunică MOLDPRES.

Potrivit membrilor fundației, impactul social al maladiilor oncologice este enorm. Pe lângă tratamente, starea emoțională și calitatea vieții sunt foarte importante pentru acești pacienți. Conform numeroaselor studii efectuate la nivel mondial, terapia de grup este cea mai eficientă modalitate de depășire a sentimentelor de incertitudine, anxietate, vulnerabilitate sau dificultăților de comunicare cu familia și alte persoane.

Grupurile de sprijin le permit pacienților să vorbească despre experiența lor cu alte persoane care se confruntă cu aceleași probleme și să învețe unii de la alții. “Terapia de grup poate ajuta la gestionarea durerii și efectelor secundare ale tratamentului oncologic. Prin acest proiect ne propunem să oferim sprijin și să dezvoltăm conceptul de a merge „mână în mână”. Să dezvoltăm reziliența emoțională a pacienților și să detabuizăm cancerul în societatea noastră, astfel încât pacienții să apeleze fără frică sau rușine pentru ajutor atunci când au nevoie de el”, a spus psihoterapeutul Tatiana Mendes.

Astfel, potrivit organizatorilor, beneficiarii proiectului vor discuta și învăța despre: perceperea și acceptarea diagnosticului, relațiile cu membrii familiei, depășirea dificultăților și problemelor întâmpinate la serviciu, diminuarea efectelor adverse ale tratamentelor.

Din data de 22 martie curent își va începe activitatea grupul pentru pacienții cu cancer mamar și va fi format din 5-10 persoane, care se vor reuni săptămânal, în aceeași componență stabilă, pe parcursul mai multor luni. Întrunirile vor avea loc în cadrul unui spital privat din capitală și fără vreo taxă de participare.

Articole similare