Publică un anunț
piatasud.md

O nouă intervenție comună SMURD: Un pacient diagnosticat cu COVID-19 transportat din Cahul la Chișinău

O nouă intervenție comună SMURD: Un pacient diagnosticat cu COVID-19 transportat din Cahul la Chișinău

În după amiaza zilei de 13 mai a avut loc o nouă intervenție comună SMURD pentru un bărbat în vârstă de 64 de ani de la Cahul.

Potrivit IGSU misiunea a fost efectuată de un medic SMURD România  în comun  cu echipa din cadrul Detașamentului  Salvatori și Pompieri Cahul și medicii Spitalului raional.  Transportarea asistată  a persoanei a fost efectuată pe cale terestră  prin intermediul ambulanței de terapie intensivă  de tip C1. 

Pacientul diagnosticat cu COVID -19 și probleme respiratorii a fost preluat de la unitatea medicală din Cahul și transportat în siguranță la Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău. Pe parcursul drumului acesta a fost strict monitorizat de echipa mixtă, fără de a suporta complicații. 

Amintim că un grup de 42 de medici și paramedici din România activează în spitalele din țara noastră în suportul sistemului medical din Republica Moldova. Activitatea acestora se desfășoară în secțiile  de terapie intensivă a unităților medicale. Pe parcursul a două săptămâni în comun cu colegii din Republica Moldova aceștia  intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor, aflați în dificultate.

Articole similare