Publică un anunț
piatasud.md

O nouă sărbătoare în Moldova. Un deputat a înregistrat proiectul în Parlament

O nouă sărbătoare în Moldova. Un deputat a înregistrat proiectul în Parlament

Un proiect de lege care propune instituirea Zilei Naționale a Albinei pe 20 mai a fost înregistrat recent în Parlamentul Republicii Moldova de către deputatul PAS, Gheorghe Ichim.

Scopul principal al acestei inițiative este de a promova cultura apiculturii în țară, de a crește gradul de conștientizarea rolului esențial pe care îl joacă albinele în ecosistem și de a stimula consumul de miere și produse apicole.

Potrivit autorului proiectului, apicultura are o tradiție îndelungată în Republica Moldova, fiind o ramură importantă a economiei naționale.

„Instituirea Zilei Naționale a Albinei ar veni ca răspuns la solicitările apicultorilor din țară și ar contribui la mediatizarea activității apicole, promovarea constantă a consumului de miere și produse apicole, dar și la fortificarea sănătății populației”, a declarat deputatul Ichim.

De asemenea, se așteaptă ca promovarea consumului de miere să ducă la creșterea pieței de desfacere, apariția de noi oportunități de colaborare internațională și atragerea de surse financiare suplimentare în bugetul de stat.

Proiectul de lege va fi supus dezbaterii și votului în Parlament.

Articole similare