Publică un anunț
piatasud.md

O plantație de 10 ari a fost descoperită de polițiștii de frontieră în cadrul operațiunii „MAC – 2020”//FOTO

O plantație de 10 ari a fost descoperită de polițiștii de frontieră în cadrul operațiunii „MAC – 2020”//FOTO

Polițiștii de frontieră din Direcțiile regionale SUD, au depistat un teren din zona de responsabilitate pe care creșteau plante asemănătoare cânepei.

Acțiunile au fost întreprinse ieri, 23 iunie curent în urma valorificării informației operative și în cadrul operațiunii „MAC – 2020”.

Astfel,  pe direcția Alexandru Ioan Cuza – Vinogradovca de către polițiștii de frontieră din cadrul SPF Vulcănești a fost depistat un teren care creșteau plante asemănătoare cânepei, care măsura aproximativ zece ari.

Despre cele depistate au fost informați și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Vulcănești, care au sosit la fața locului.

Plantația a fost nimicită cu ajutorul unui tractor. Cazul este cercetat în continuare de către ofițerul de investigație din cadrul SPF Vulcănești.

În aceiași zi, alte 2 plantații au fost depistate de Polițiștii de Frontieră a Direcției Regionale VEST și EST.

Astfel, polițiștii de frontieră de la SPF Sculeni au depistat la o distanță de aproximativ 50 m de la hotarul țării, plante asemănătoare cânepei. Acestea creșteau haotic. În rezultat, firele au fost smulse.

O altă parcelă cu cânepă a fost identificată în zona de responsabilitate a Sectorului Poliție de Frontieră Tudora, pe direcţia Palanca – Beleaevca, aproximativ la 500 m de la linia frontierei de stat.

Plantele asemănătoare cu canabisul se aflau pe o fâșie de pământ cu o suprafață de 50 m².

Ofițerul de investigație este cel care documentează cazul în continuare. Ca urmare, plantele au fost nimicite prin cosire și ardere.

Articole similare