Publică un anunț
piatasud.md

O porţiune a traseului naţional Chişinău – Giurgiuleşti riscă să fie spălată de apele pluviale

O porţiune a traseului naţional Chişinău – Giurgiuleşti riscă să fie spălată de apele pluviale

Traseul naţional Chişinău – Giurgiuleşti, pe un segment din satul Crihana Veche riscă să fie spălat în caz că ploile nu vor conteni.

În urma ploii din 11 septembrie, râpa care se află în nemijlocita apropiere de traseul naţional s-a surpat şi pune în pericol şi două case de locuit.

Situaţia creată a fost discutată şi pe 12 septembrie a.c. la şedinţa Comisiei raionale Situaţii Excepţionale în cadrul căreia s-a propus redirecţionarea autovehiculelor de tonaj mare pe alte direcţii şi evaluarea posibilităţilor de aplanare problemei în cauză.

Pe 13 septembrie în satul Crihana Veche au ajuns  două comisii: una de la Ministerul Transporturilor iar cealaltă formată din autorităţile centrale, în frunte cu Prim Ministrul Republicii Moldova pentru a examina la faţa locului situaţia. 

Potrivit doamnei Rodica Cucereanu, Primar al satului Crihana Veche  „Multe comisii am avut in teritoriu, dar de fiecare data totul se stopa in lipsa proiectului tehnic. Recent Ministerul Transporturilor a elaborat proiectul tehnic care va fi implementat in primăvară. Dar acum in doua trei zile, vor demara lucrările pentru consolidarea malurilor râpei pentru prima etapă”.

Consiliul raional Cahul, anul acesta a investit circa 150 mii lei pentru lucrări de consolidare a râpei din satul Crihana Veche, fapt care a permis de a proteja temporar traseul.  

Articole similare