Publică un anunț
piatasud.md

”O zi cu-n polițist” episodul 3

”O zi cu-n polițist” episodul 3

Radu Butuc este unul dintre polițiștii care documentează accidentele rutiere ce au loc în raionul și municipiul Cahul. În cadrul IP Cahul activează de 2 ani, fiind transferat de la IP Cantemir. Echipajul de poliție din care face parte, este implicat și în activități de patrulare a mun. Cahul, drept suport pentru colegi, dar și documentarea altor încălcări a regulamentului circulației rutiere.

Odată ce a preluat tura de la colegi, Radu împreuna cu colegul său au primit prima sarcină: să asigure respectarea regulamentului circulației rutiere pe bul. Victoriei. Pe dum, l-am întrebat care sunt cele mai dese cauze ale accidentelor rutiere petrecute în Cahul.

Chiar dacă de mai mult de o lună, bl. Victoriei din Cahul a devenit drum cu sens unic de circulație, mai sunt încă șoferi care încalcă vehement și circulă pe contrasens. Pentru a asigura securitatea traficului rutier, în fiecare zi, acest segment de stradă este monitorizat de cel puțin 1 echipaj al IP Cahul. 

Când cetățenii sună la serviciul 112 și anunță despre producerea unui accident rutier, la fața locului se deplasează echipa specială a IP Cahul. Astăzi, Echipajul lui Radu a ajuns la un accident în care a fost tamponat ușor un pieton aflat pe trotuar.   

Acest articol a fost produs în cadrul proiectului “Monitorizarea civică a reformei Poliției” cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Ambasadei Statelor Unite ale Americii.
Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. CAHUL 2030 și nu reflectă neapărat poziția donatorilor. 

Articole similare