Publică un anunț
piatasud.md

Oleg Creciun: „Am început acest proiect neavând nici un ban, doar echipamentele livrate de elveţieni”

Vicedirectorul medical la Spitalului Raional Cahul, Oleg Creciun a vorbit presei despre proiectul de reabilitare a Secţiei primiri urgenţe din cadrul instituţiei. 

„Este secţia care dispune de cele mai mari capacitaţi, comparativ cu celelalte secţii ale spitalului, în diagnosticare, stabilizare, resuscitare şi tratament intensiv. Obiectivul general al proiectului este creşterea şanselor de supravieţuire a pacienţilor care necesita tratament medical” a declarat domnul Creciun.

Totodată, acesta a menţionat că numărul adresărilor din partea populaţiei au crescut, comparativ cu anul 2010, de la 17 la 22 mii adresări.

Vicedirectorul Spitalului din Cahul a precizat că Secţia de primire nu şi-a sistat funcţionarea nici pe perioada reconstrucţiei.” Este o victorie mare la care am ajuns prin nişte victorii mici. Am început acest proiect neavând nici un ban, doar echipamentele livrate de elveţieni. Faza a doua va fi axată pe formarea personalului. Cadre avem acum avem de învăţat” a mai adăugat Oleg Creciun.

Reamintim că pe 24 aprilie a.c., în incinta Spitalului Raional Cahul a fost inaugurată Secţia primiri urgenţe, care a fost renovată şi dotată cu aparataj performant. Astfel, pacienţii de toate vârstele vor putea beneficia de asistenţă medicală de urgenţă, secţia fiind dotată şi cu două paturi de terapie intensivă copii.

Articole similare