Publică un anunț
piatasud.md

Oportunitate pentru tinerii din raionul Cahul pasionați de natură și biodiversitate!

Oportunitate pentru tinerii din raionul Cahul pasionați de natură și biodiversitate!

Ești elev și te pasionează mediul înconjurător? Locuiești în preajma Rezervației Biosferei „Prutul de Jos”? Atunci ești invitat să participi în proiectul „Abilitarea tinerilor pentru a proteja patrimoniul natural al Moldovei”, desfășurat de Mișcarea Ecologistă din Moldova în cinci arii protejate din Republica Moldova, printre care și Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”.

Prin participarea la acest proiect, vei beneficia de cunoștințe importante cu privire la ecosistemele locale, fauna sălbatică, conservarea biodiversității și patrimoniului natural din regiunea natală. Totodată, vei avea șansa de a participa la competiții interesante și vei putea obține chiar și o mică susținere financiară pentru îmbunătăți starea ținutul tău natal!

Condiții de participare:

  • Ai vârsta cuprinsă între 11-17 ani;
  • Ești interesat de problemele de mediu din localitate sau din raion;
  • Locuiești într-una din următoarele localități amplasate în aria Rezervației Biosferei „Prutul de Jos”: Giurgiulești, Cîșlița-Prut, Slobozia Mare, Văleni, Brînza, Colibași, Vadul lui Isac, Manta (inclusiv Pașcani) și Crihana Veche.

Dacă întrunești toate condițiile de participare, te invităm să participi la prima etapă a acestui proiect, și anume înscrierea la Cursul axat pe tema „Conservarea naturii”! Acesta se va desfășura în perioada ianuarie – martie 2022, în format online (platforma Zoom) și fizic (excursie pe teritoriul Rezervației).

Tinerii interesați pot să confirme disponibilitatea de participare la cursul de instruire până la data de 31.12.2021 pe adresa de mail mem@mem.md sau la telefonul 069068151

  Proiectul „Abilitarea tinerilor pentru a proteja patrimoniul natural al Moldovei” este implementat de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu susținerea financiară a Departamentului pentru Programe Internaționale al Serviciului Forestier din Statele Unite (US Forest Service, International Programs). Acest proiect vine ca răspuns la criza de mediu cu care se confruntă Republica Moldova și la problema socială a neglijării tinerilor, având drept scop stimularea implicării civice a tinerilor pentru a-i determina să producă schimbări în comunitățile lor. 

Cursul de instruire axat pe conservarea naturii va fi urmat de o competiție intitulată „Fii schimbarea!”, care va avea ca scop cercetarea/monitorizarea situației de mediu a unei anumite resurse naturale/obiect de patrimoniu natural din împrejurimile localității sau ariei protejate: pădure, izvor, mal de râu, stâncă, peșteră sau altă obiectiv de interes natural). Ulterior tinerii participanții vor putea beneficia de o mică finanțare pentru implementarea unui proiect de îmbunătățire a situației de mediu la nivel local. Ei vor putea înainta o cerere de finanțare pentru un proiect orientat spre soluționarea problemei identificate în cadrul competiției „Fii schimbarea!” sau spre îmbunătățirea situației ecologice a patrimoniului natural care a fost cercetat (plantări, curățenie, activități de salubrizare etc.).

Pentru a afla mai multe detalii despre proiectul puteți accesa pagina web www.mem.md/proiectul-abilitarea-tinerilor-pentru-a-proteja-patrimoniul-natural-al-moldovei

Articole similare