Publică un anunț
piatasud.md

Oportunități de finanțare între 100 000 și 300 000 lei oferite prin intermediul GAL Lunca Prutului de Jos

Oportunități de finanțare între 100 000 și 300 000 lei oferite prin intermediul GAL Lunca Prutului de Jos

Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Lunca Prutului de Jos”, care activează în localitățile  s. Crihana Veche, com. Manta (s. Pașcani), s. Vadul lui Isac, s. Colibași, s. Brînza, s. Văleni, s. Slobozia Mare, s. Cîșlița Prut, s. Giurgiulești, anunță Apelul de finanțare în cadrul programului LEADER pentru antreprenori, reprezentanți ai sectorului public  și sectorului civic. 

Prin acest apel, GAL-ul își propune să susțină ideile de dezvoltare a localităților din microregiune. 

„Dacă ai o inițiativă/idee ce poate contribui la Dezvoltarea și diversificarea ocupațiilor agricole și non-agricole, crearea spațiilor de agrement și petrecere a timpului liber pentru populația GAL,  susținerea, promovarea și dezvoltarea produselor locale autohtone, te invităm să aplici pentru finanțare” se spune în comunicatul GAL. 

Granturile nerambursabile oferite de către GAL variază de la 100 000 lei până la 200 000 lei pentru proiectele individuale și între  200 000 lei și 300 000  lei pentru proiectele investiționale implementate prin asociere.

Ghidul aplicantului și documentele de referință pot fi accesate aici:  https://bit.ly/3AC33qz

Pentru întrebări și informații: directoarea GAL – Negru-Stoica Eugenia, tel. 079818449 , Ermurachi Mariana, tel. 060606696 , email: concursluncaprutuluidejos@gmail.com 

Grupul de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos” a fost creat în anul 2018 și a finanțat peste 50 de micro-proiecte care contribuie la dezvoltarea locală, precum: renovare cramă de vinuri; achiziționare de echipament pentru cofetărie, brutărie; dotarea și amenajarea pensiunilor; dotarea și amenajarea spațiilor  de producere a brânzei, kavarmalei; amenajarea muzeului din localitate; crearea spațiilor de recreere pentru copii etc. 

Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 15 septembrie 2022, ora 18.00 

Programul LEADER este un instrument de subvenționare a Grupurilor de Acțiune Locală administrat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare  și implementat de AIPA-Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, cu sprijinul Rețelei Naționale LEADER in Moldova  și Solidarity Fund PL in Moldova, precum și a partenerilor de dezvoltare: European Union in the Republic of Moldova, Polish aid Moldova și USAID Moldova. 

Articole similare