Publică un anunț
piatasud.md

Organizarea comunitară – o nouă abordare a problemelor comunităţii

Organizarea comunitară – o nouă abordare a problemelor comunităţii

Exemple de succes de organizare comunitară din Cahul, Cantemir şi Bucureşti au fost prezentate în cadrul Conferinţei ”Cetăţeni activi. Guvernare responsabilă. Comunităţi mai puternice” desfăşurate astăzi, la Cahul.

Rezultatele grupurilor de cetăţeni formate în urma procesului de organizare comunitară au fost expuse în cadrul conferinţei printr-o expoziţie de fotografie. De asemenea, cetăţenii au împărtăşit cu cei prezenţi motivele implicării lor, experienţele, procesul de învăţare şi poveştile de succes de organizare comunitară.

În cadrul conferinţe, s-a prezentat organizarea comunitară drept o metodă eficientă de a implica cetăţenii în deciziile publice şi în viaţa comunităţilor lor şi de a responsabiliza autorităţile publice locale.

La eveniment au participat membri ai organizaţiilor obşteşti din Cahul, Cantemir şi Chişinău Republica Moldova, Bucureşti România şi Dnepropetrovsk Ucraina precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor finanţatoare din Moldova.

Conferinţa a fost organizată în cadrul proiectului „Cetăţeni în acţiune” finanţat de Black Sea Trust for Regional Cooperation.

În Cahul, proiectul este implementat de Centrul CONTACT – Cahul care, împreună cu cetăţenii cartierului „Miro-15” din Cahul au organizat mai multe acţiuni de organizare comunitară.

Articole similare