Publică un anunț
piatasud.md

Parcările neregulamentare și comerțul stradal în vizorul Poliției din Cahul

În perioada 17-20 februarie angajații IP Cahul desfășoară acțiuni de informare și avertizare ce ține de parcările neregulamentare și comerțul stradal.

Menținerea bunăstării și dezvoltarea prospera a mun. Cahul prevede câțiva pași simpli care vizează locuitorii inclusiv oaspeții orașului Cahul. Printre aceștia se enumeră, păstrarea curățeniei în locurile de agrement, stradă, stații de autobus cât și ocrotirea spațiilor verzi din oraș.. Totuși în urma unei analize efectuate în baza informațiilor telefonice se observă o creștere tendențială a cazurilor de parcări neregulamentare și comercializare stradală anume pe strada A. Mateevici din mun. Cahul. Având la bază analiza indicată sau interprins un șir de măsuri întru prevenirea și lichidarea comerțului stradal și a parcărilor neregulamentare, se menționează în comunicat.

În perioada 17-20 februarie, angajații IP Cahul de comun cu angajații Plutonului Cahul, Taraclia, Vulcanești a INP, împreună cu Administrația publică locală desfășoară acțiuni de informare și avertizare despre consecințele care pot surveni în urma încălcării legislației în vigoare și anume nerespectarea prevederilor art. 273/9, 240/1 si 238/2 Cod Contravențional al R.M și anume ,,Incălcarea regulilor de comerț,, și respectiv ,,Incălcarea regulilor de oprire și neacordarea de prioritate pietonilor și altor participanți la traficul rutier,, precum și ,,Nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, a altor reguli de circulație rutieră.,,. Sancțiunile variază în funcție de stabilirea ilegalității comise, acestea pot varia de la amendă în cazul comerțului stradal neautoriat până la puncte de penalizare în cazul parcărilor neregulamentare.

Acțiunile date vor fi desfășurate în intervalul de timp 17 februarie-1 martie inclusiv având drept scop diminuarea situației problematice și anume eliminarea comerțului stradal și parcarea neregulamentară a automobilelor, pe strada A. Mateevici mun.Cahul.

Articole similare