Publică un anunț
piatasud.md

Parcul Central din Cahul a prins viață, grație sprijinului PNUD și UE. Daniela Gasparikova în vizită la Cahul

Parcul Central  din Cahul a prins viață, grație sprijinului PNUD și UE. Daniela Gasparikova în vizită la Cahul

Reprezentanta rezidentă PNUD, Daniela Gasparikova, a vizitat luni, 17 iunie, municipiul Cahul, unde a avut o întrevedere cu primarul Nicolae Dandiș.

Principalele subiecte de discuție au fost legate de progresele înregistrate în modernizarea parcului central „Grigore Vieru” și de planurile de colaborare viitoare dintre PNUD și administrația locală pentru dezvoltarea regiunii Cahul.

Parcul „Grigore Vieru”, cu o suprafață totală de 6 hectare, a fost complet reabilitat grație proiectului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

Acest proiect de infrastructură cu o suprafață de 6 ha a fost readus la viață, au fost montate borduri și pavate alei, au fost montați 46 de stâlpi din fontă și corpuri de iluminat cu LED, au fost plantați arbori, arbuști și instalat sistem de irigare.

De asemenea, a fost montat mobilier urban și echipat locul de joacă pentru copii și a fost instalat un havuz muzical pietonal, care oferă un show de muzică și lumini. A fost renovat sistemul de iluminat public stradal și construită o rețea inteligentă: 926 de corpuri de iluminat LED instalate, 25 de kilometri de rețele electrice construite și pus în funcțiune un sistem de iluminat stradal automatizat și gestionat de la distanță.Valoarea totală a intervenției se ridică la 668 000 euro, inclusiv contribuția administrației publice locale.

În cadrul întrevederii, Daniela Gasparikova și-a exprimat angajamentul ferm al PNUD pentru continuarea proiectelor demarate și colaborarea cu regiunea Cahul pentru a reconstrui economia la nivel local, pentru a crea oportunități generatoare de venituri și a asigura un trai decent locuitorilor.

Articole similare