Publică un anunț
piatasud.md

Părțile beligerante anunță despre pierderile reciproce.

Părțile beligerante anunță despre pierderile reciproce.
© foto: REUTERS

În dimineața zilei de 26 februarie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei și Ministerul apărării a Federației Ruse anunță despre pierderile diferite de părți de la începerea războiului

Astfel, într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei se spune că în urma confruntărilor, pierderile estimate ale adversarului sunt: avioane – 14 unit. , elicoptere – 8 unit. , tancuri ‒ 102 unit. , BMP ‒ 536 unit, tunuri – 15 unit. , ZRK BUK-1 unit. 

Totodată, ucrainenii declară că peste 3,5 mii de militari ruși au fost uciși și încă circa 200 au fost luați prizonieri.

Pe de altă parte, reprezentantul Ministerului Apărării al Federației Ruse, General Maior Igor Conașenco, citat de TASS, a declarat că armata rusă a distrus 821 de obiecte de infrastructură militară din Ucraina. 

„Șapte avioane de luptă, șapte elicoptere, nouă vehicule aeriene fără pilot au fost doborâte. Au fost distruse 87 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 28 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 118 unități de vehicule militare speciale. Marina rusă a distrus opt bărci militare ale forțelor navale ucrainene” declară generalul rus. 

El a menționat că armata a lansat o lovitură cu arme de înaltă precizie, folosind rachete de croazieră aeriene și maritime, asupra infrastructurii militare a Ucrainei. 

„În cursul nopții, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat o lovitură cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune folosind rachete de croazieră aeriene și maritime împotriva infrastructurii militare din Ucraina”, a spus Konașenkov.

Pe de altă parte, agențiile de presă ucrainene prezintă poze și video cum o rachetă lovește o clădire cu multe etaje din capitala Kiev. 

Potrivit agențiilor de presă, morți nu sunt, echipele de intervenție lucrează la fața locului.  

Președintele Volodimir Zelensky s-a aflat toată noaptea în Kiev.

Articole similare