Publică un anunț
piatasud.md

Patru cahuleni reținuți pentru un șir de furturi. Prejudiciu total se ridică la 300 mii lei

Patru cahuleni reținuți pentru un șir de furturi. Prejudiciu total se ridică la 300 mii lei

Poliția a destructurat un grup infracțional, specializat în comiterea mai multor infracțiuni pe teritoriul raionului Cahul.

Este vorba despre furturi în proporții mari, huliganism, violare de domiciliu, păstrarea și întrebuințarea drogurilor și fals în acte publice. Membrii grupării, patru la număr, cu vârste cuprinse între 25 și 32 de ani, activau în Uniunea Europeană, unde au comis același gen de infracțiuni, iar la începutul perioadei de pandemie cu COVID-19, aceștia au revenit pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, polițiștii au acumulat mai multe probe cu privire la comiterea infracțiunilor. Timp de două luni, grupul a săvârșit mai multe furturi în proporții deosebit de mari, din gospodării, cauzând victimelor un prejudiciu material în valoare de 300 de mii de lei.

În urma perchezițiilor efectuate la data de 18 și 19 mai, în casele și mașinile membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe bunuri (instrumente pentru construcție, bani, centre muzicale, telefoane, ceasuri, notebook-uri), care ar fi fost dobândite în rezultatul săvârșirii infracțiunilor.

Suspecții nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia au fost anterior judecați, pentru tâlhărie, leziuni corporale medii, viol, violare de domiciliu, trecerea ilegală a frontierei, furturi și stare de ebrietate la volan. La moment sunt cercetaţi penal, unul dintre ei fiind reținut pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați de instanța de judecată, aceștia riscă închisoare de până la 12 ani.

Poliția continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor precum și în scopul identificării tuturor persoanelor implicate.

Articole similare