Publică un anunț
piatasud.md

Patru permise de conducere falsificate identificate în timpul controlului de frontieră Giurgiulești-Galați

Patru permise de conducere falsificate identificate în timpul controlului de frontieră Giurgiulești-Galați

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Giurgiulești-Galați, Sculeni și Leușeni au inițiat cercetări în urmă depistării a patru permise de conducere cu incidi de falsificare. Incidentele au fost consemnate în zilele de weekend,pe sensul de ieșire din țară, fiind documentați cetățeni ai Republicii Moldova.

În după amiaza zilei de sâmbătă, 5 decembrie curent, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pentru efectuarea formalităților de control, s-a apropiat un autoturism de model Mercedes 316 CDI, înmatriculat în Republica Moldova, ce urma să ajungă în Germania.

Conform analizei de risc, polițistul de frontieră a efectuat verificări suplimentare asupra mijlocului de transport și a pasagerilor. Astfel, în portmoneul personal al unui pasager, în vârstă de 35 de ani, originar din raionul Edineț, s-a depistat lipsa elementelor de protecție asupra permisului de conducere eliberat de către autorităților române, pe numele unui alt conațional.

Audiat, bărbatul a declarat că permisul i-ar fi fost transmis de către o rudă a posesorului actului, pentru a-l transmite acestuia când va ajunge la destinație, iar el nu cunoștea de faptul că documentul ar fi fals.

În aceeași zi, în punctul de trecere Sculeni, angajații Poliției de Frontieră au depistat cu ajutorul tehnicii din dotare două premise de conducere cu indici necaracteristici. Unul din ele ar fi fost eliberat de către autoritățile naționale, iar celălalt de către autoritățile ruse. Conducătorul auto a comunicat că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate, întrucât a urmat toată procedura legală pentru obținerea permisului rusesc. Cât despre actul cel moldovenesc emis pe numele unui coleg de muncă, tânărul susține că a rămas întâmplător în mașină din motivul că activează ambii în calitate de șoferi.

Încheie șirul ilegalităților incidentul consemnat în PTF Leușeni, unde un conațional în vârstă de 32 de ani este documentat pentru deținerea permisului de conducere vizibil neveridic. Acesta a recunoscut că și-a perfectat permisul prin intermediul unui necunoscut în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, acum trei ani. 
Ca urmare, neautenticitatea actului a fost verificată și cu tehnica din dotare, care a confirmat ilegalitatea.

Conform procedurilor legale, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-juridice. În toate cazurile s-au întocmit procese-verbale de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art.361 (al.1) CP al Republicii Moldova.

Articole similare