Publică un anunț
piatasud.md

Patru persoane prinse la pescuit cu plase și alte ustensile interzise pe Lacul Manta și Beleu

Patru persoane prinse la pescuit cu plase și alte ustensile interzise pe Lacul Manta și Beleu

A început perioada de prohibiție la pescuit și odată cu ea încălcările pe linie de prins ilegal de pește în apele de frontieră.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din Cahul și cei din SPF Brînza au înregistrat cazuri în care s-a încălcat regimul zonei de frontieră, s-a pescuit cu plase și alte ustensile interzise, s-a folosit o bărcă neînmatriculată, dar și s-a depistat peste 50 de kg de pește de diferite specii. 

Documentați sunt patru conaționali din localitățile de frontieră situate în lunca Prutului de Jos.  Primii doi „pescari” au fost surprinși cu barca pe apele lacului Manta. Aceștia aveau opt plase de tip monofilament și pește prins, cca 30 kg.

Alți doi conaționali au fost depistați în timp ce pescuiau pe lacul Beleu. O perioadă polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile bărbaților, iar la ieșirea acestora la mal, au supus verificărilor de rigoare. Au reușit să prindă cca 20 kg de pești.

Pentru încălcările admise în zona de frontieră,  cele patru persoane au fost atrase la răspundere contravențională, conform art.332, al. (1) CC al RM, cu aplicarea amenzii a câte 12 u.c. fiecare.

În vederea stabilirii prejudiciului cauzat statului, bărbații vor fi documentați și pe linia de competență a Inspectoratului de Protecție a Mediului, care se vor expune conform normelor legale.

Articole similare