Publică un anunț
piatasud.md

Patrularea comună a frontierei moldo-română continuă

Patrularea comună a frontierei moldo-română continuă

Pe parcursul lunii septembrie curent, la frontiera moldo-română au fost organizate 77 de patrulări comune, dintre care 22 de patrulări cu ambarcațiunea și una desfășurată împreună cu ofițerii FRONTEX. Patrulările comune au avut loc atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și al României, fiind realizate pe o adâncime de până la 10 km în interiorul ambelor state.

Această activitate a fost lansată la frontiera moldo-română în iunie 2019, însă în perioada pandemică de Covid-19 patrulările în comun au fost întrerupte, ca acum un an să fie reluate activ. De menționat că patrulările comune permite ambelor entități de frontieră să-și optimizeze forțele și mijloacele, cât și să ofere posibilitatea extinderii competențelor în aplicarea de tactici comune de acțiune la contracararea criminalităților frontaliere și a migrației ilegale.

Totodată, amintim că primele acțiuni comune la frontiera moldo-română a fost în anul 2011, când grănicerii moldoveni alături de polițiștii de frontieră români desfășurau patrulări coordonate doar cu barca pe râul Prut.

Articole similare