Publică un anunț
piatasud.md

Pavel Anton: Cine dezbină consiliul, nu dumneavoastră domn primar?

Pavel Anton: Cine dezbină consiliul, nu dumneavoastră domn primar?

Președintele fracțiunii PCRM în Consiliul municipal Cahul a făcut un șir de declarații în legătură cu cele 2 tentative de a convoca ședința consiliului municipal Cahul.

Acesta s-a referit la ședința extraordinară din 14 august și necesitatea convocării acelei ședințe: „Erau niște întrebări care nu puteau fi strămutate pe altă dată pentru că pe data de 18 deja expirau notificările care venite de la Cancelaria  de Stat. La aceste întrebări am mai adăugat câteva. În calitate de consilieri eram obligați să ne convocăm pe 14 august și să dăm răspuns Cancelariei de Stat. Am avut o convorbire cu domnul primar, circa 20 minute la telefon, despre acea ședință, ca să convenim care întrebări să le scoatem și care să le introducem. Dumnealui a spus că mai sunt încă 40 de întrebări. Domnul primar a spus că pe el nu îl aranjează nici o întrebare (propusă de către consileri n.r.) și nu a vrut ca această ședință să fie petrecută. La întrebarea ce facem cu notificările, domnul primar a răspuns că lasă să ne atace în judecată”.

Totodată, domnul Anton a atras atenția asupra inițiativei de a construi un teren de mini fotbal în cartierul Lapaevca din oraș, inițiativă a Fundației „Iubesc Moldova”, care a fost acceptată în cadrul ședinței din 14 august. 

„Din ce cauză domnul primar se opune acestui teren, care vine drept o sponsorizare de 900 mii lei pentru oraș? Iată care a fost motivul convocării acelei ședințe” a menționat domnul Anton,, făcând referință și la un alt proiect similar, care urma să fie finanțat din fonduri europene dar care stagnează de circa 2 ani de zile.

„Pe data de 6 septembrie când a eșuat ședința, 10 consilieri au convocat o altă ședință pentru 28 septembrie. Noi știam că nu o să putem să fim astăzi toți prezenți la ședință. Domnul primar a citit persoanele  care nu sunt pe loc. Știam la sigur că nu vor fi. Am discutat cu consilierii, data cea mai oportună a fost 28 septembrie. Domnul primar știind că nu o să fie posibil de adunat consilierii, iarăși convoacă ședința în aceiași zi. Cine dezbina consiliul, nu dumneavoastră domn primar?. Astăzi ne-au convocat în ședință să discutăm niște întrebări. Care întrebări să discutăm dacă nu au fost trecute prin comisii? Ce facem? Ne dezbinăm iarăși mai departe? Din acest motiv părăsesc sala de ședințe, o să fiu pe 28 septembrie, așa cum am convocat ședința ordinară. Vă mulțumesc, la revedere” a punctat pavel Anton, părăsind sala de ședințe.

Articole similare