Publică un anunț
piatasud.md

PCRM Cahul: „Statutul de independenţă şi suveranitate a ţării poate fi modificat doar prin referendum”

PCRM Cahul: „Statutul de independenţă şi suveranitate a ţării poate fi modificat doar prin referendum”

Declaraţiile au fost făcute pe marginea intenţiei de adoptare a unei declaraţii de susţinere a cursului european al Republicii Moldova de către Consiliul Raional Cahul.

Valentina Grosu, membru fracţiunii PCRM în Consiliul Raional Cahul, a citit declaraţia în cadrulşedinţei forului local din 14 februarie a.c. în care a făcut referire la tratatele internaţionale la care face parte Republica Moldova.  

„Unul dintre principalele postulate ale unei ţări democratice este îndeplinirea în tocmai a Constituţiei ţării sale. În constituţia Moldovei e scris: Statutul de Independenţă, suveranitate, indivizibilitate şi unitate pot fi revăzute doar prin referendum, cu votul majorităţii populaţiei incluse în listele electorale” a declarat Valentina Grosu.

Totodată, doamna Consilier a menţionat că aderarea la Uniunea Europeana presupune nu numai un nivel înalt a colaborării în domeniile financiar, economic şi umanitare, dar şi colaborarea în probleme de politică externă şi asigurarea securităţii ceea ce se răsfrânge asupra suveranităţii ţării. 

„Nimeni dintre noi nu este în drept, nici parlamentul nici cei prezenţi, să adopte decizii de acest gen în afară de popor” a mai adăugat doamna Grosu.

Spre final aceasta a menţionat că fracţiunea PCRM în Consiliul Raional Cahul nu va participa la „tentativa de a camufla, sub voinţa poporului, uzurparea puterii şi încălcarea Constituţiei ţării”.

Reamintim că pe data de 14 februarie a.c., în cadrul şedinţe Consiliului Raional Cahul a fost adoptată o decizie prin care se susţine cursul european al Republicii Moldova. 

Articole similare