Publică un anunț
piatasud.md

Pe străzile naționale din Moldova se instalează stații meteo rutiere

Pe străzile naționale din Moldova se instalează stații meteo rutiere

Administraţia de Stat a Drumurilor anunță că au început instalările a 15 stații meteo rutiere în locații selectate din rețeaua drumurilor publice naționale, în vederea extinderii sistemului de prognoză și control pentru condiţiile de trafic.

„Creșterea intensității traficului rutier atestat în ultima perioadă, precum și impactul asupra economiei și aglomerările înregistrate pe drumuri, au dus la necesitatea folosirii senzorilor cu caracteristici avansate, precum și la oportunitatea monitorizării condițiilor meteorologice pe drumuri. Astfel, pentru eficientizarea întreținerii curente a drumurilor, fluidizarea transportului rutier și sporirea siguranței rutiere inclusiv pe timp de iarnă, în 15 locații din rețeaua drumurilor publice naționale se instalează stații meteo rutiere din necesitatea de extindere a sistemului de prognoză şi control pentru condiţiile de trafic”, potrivit ASD.

Echipamentele vor prelucra informațiile meteorologice colectate și stocate, ceea ce va reduce necesitatea intervențiilor specialiștilor în domeniu pentru întreținerea căilor rutiere. Valoarea contractului de montare a stațiilor meteorologice este de 9,3 mln lei, banii fiind alocați din mijloacele fondului rutier.

Tabelul Stațiilor Meteo

Articole similare