Publică un anunț
piatasud.md

Pensionarii și persoanele cu venituri mici vor primi în octombrie ajutorul unic în valoare de 900 lei

Pensionarii și persoanele cu venituri mici vor primi în octombrie ajutorul unic în valoare de 900 lei

Peste 660 mii de pensionari și persoane cu venituri mici vor primi, începând cu data de 1 octombrie, ajutorul unic în valoare de 900 de lei. Banii vor fi achitați odată cu pensiile. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful statului, Igor Dodon, la finele ședinței comune cu conducerea statului, comunică MOLDPRES.

Președintele a specificat că statul își va onora toate obligațiile față de cetățeni, iar salariile și pensiile vor fi achitate în termenii prevăzuți. El a adăugat că au fost deja alocați bani, circa 300 mln de lei, și pentru agricultorii care au avut de suferit în urma secetei.

Igor Dodon a menționat că, în următoarea perioadă, va fi efectuată expertiza la Filarmonica Națională și se va lua o decizie la acest subiect, edificiul sau va fi reparat sau demolat. „Dacă se va decide demolarea va fi construită o nouă clădire a Filarmonicii în același loc. Am avut o discuție cu conducerea Turciei la acest subiect și sperăm să vină cu suport, voi discuta și cu partenerii din Federația Rusă”, a conchis Dodon.

Șeful statului a specificat că ședințe publice în zilele de luni cu conducerea țării nu vor mai avea loc, deoarece la finele săptămânii curente va demara campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 

Articole similare