Publică un anunț
piatasud.md

Pentru copii, părinți, și educatori: peste 5000 de cărți vor fi donate grădinițelor din țară

Pentru copii, părinți, și educatori: peste 5000 de cărți vor fi donate grădinițelor din țară
© Imagine reprezentativă. sursa https://clipart-library.com

Peste 5000 de cărți vor fi donate grădinițelor din țară, alături de instruiri pentru educatori despre organizarea activităților de lectură, în baza parteneriatului Asociației OvidiuRO din România și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Grădinița nr. 1 din satul Sireți, raionul Strășeni deja a beneficiat de donațiile de cărți. Conform prevederilor, în instituție a fost amenajată o insulă de lectură (colț de bibliotecă), care presupune organizarea activităților zilnice cu copiii, aceasta fiind dotată cu cărți foarte atractive ce îi ajută pe copii să urmărească, să înțeleagă textul, să prindă pasiune pentru carte.

Preșcolarii au citit împreună cu ministrul Dan Perciun cartea „Ursule panda, ursule panda, tu ce vezi?” (de Bill Martin și Eric Carle) și au învățat despre animalele pe cale de dispariție. 

„Educația timpurie și lectura sunt esențiale pentru a combate inechitatea socială. Un copil care beneficiază de educație timpurie de calitate își poate atinge potențialul și poate deveni un cetățean care contribuie la bunăstarea comunității. Ne bucurăm de această posibilitate pe care putem să o oferim grădinițelor de la noi din țară, alături de prietenii noștri din România”, a spus ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

„Pasiunea pentru învățare și lectură ne-a îndemnat să venim și în bibliotecile rurale și câteva grădinițe din Republica Moldova, încă din 2018. De la cele mai mici vârste, formarea unor obiceiuri de lectură constituie baza dezvoltării limbajului și a competențelor de literație. De aceea, unul dintre cele mai frumoase daruri pe care un adult îl poate oferi copiilor este să petreacă timp, citind împreună cu ei”, a menționat Maria Gheorghiu, președinta Asociației OvidiuRO.

Programul ,,Podul de cărți pentru copii” este implementat cu succes în România. Până în prezent peste 20.000 de educatori au beneficiat de formare în metode de dezvoltare a comunicării orale și a premiselor citirii și scrierii și au fost distribuite în total peste 600.000 de cărți

Articole similare