Publică un anunț
piatasud.md

Pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare regională vor fi alocați în acest an circa 220 mln lei

Pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare regională vor fi alocați în acest an circa 220 mln lei

Membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) au distribuit ieri mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) pentru anul 2021. Astfel, potrivit Legii bugetului pentru anul curent, valoarea totală a FNDR constituie 220 de milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Din suma totală, două sute de milioane de lei vor fi distribuiți pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională și alte circa 20 de milioane de lei pentru cheltuieli de organizare și funcționare ale Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia.

„Mijloacele financiare ale FNDR vor fi repartizate în funcție de numărul populației din regiunile de dezvoltare. Decizia membrilor CNCDR este: pentru Regiunea de Dezvoltare Nord vor fi alocate circa 80 milioane de lei, pentru Regiunea de Dezvoltare Centru – 82 milioane de lei, pentru Regiunea de Dezvoltare Sud – circa 44 milioane de lei, iar Regiunea de Dezvoltare UTA Găgăuzia va beneficia de circa 13 milioane de lei”, a explicat Dorin Andros, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).  

Oficialul MADRM a precizat că în procesul de selectare a proiectelor propuse spre finanțare în anul 2021, ministerul a ținut cont de rezultatele implementării proiectelor incluse în Documentul Unic de Program pentru anii 2017-2020. „În primăvară planificăm aprobarea Documentului Unic de Program pentru perioada 2021-2023”, a afirmat Dorin Andros.

În anul trecut, din bugetul total al FNDR, de asemenea în valoare de 220 milioane de lei, circa 170 milioane de lei au fost cheltuiți pentru implementarea a 26 de proiecte, iar alte 14 milioane de lei, în scopul organizării și funcționării Agențiilor de Dezvoltare Regională.

Articole similare