Publică un anunț
piatasud.md

Percheziții care au deconspirat hoții de locuințe din raionul Cahul

Percheziții care au deconspirat hoții de locuințe din raionul Cahul

 Șase episoade de furturi înregistrate pe teritoriul mun. Cahul, se caracterizau prin sustragerea a diferitor obiecte din locuințe, în special scule pentru construcții, tehnică electrică, biciclete cît și alte obiecte de uz casnic. Infractorii foloseau metoda spargerii (garajelor, subsolurilor blocurilor de locuit, domiciliilor, obiecte aflate în construcție unde paza se efectua nesatisfăcător).

 Astfel, în urma măsurilor de investigație efectuate, a fost acumulată informație operativă despre persoanele care comit aceste furturi, fiind stabilite cu exactitate locurile de păstrare a acestora, precum și un șir de alte persoane care le-au procurat la preț redus. După sistematizarea detaliată a informației respective, au fost efectuate percheziții la domiciliile suspecților în cadrul cărora au fost depistate și ridicate un șir de lucruri și obiecte sustrase care provin din activitate ilicită.

De comiterea infracțiunilor respective se bănuiesc 3 locuitori ai municipiului Cahul în vârstă de 17 ani, aceştia fiind anterior judecați, pentru comiterea infracțiunilor analogice.

 În urma acumulării informației s-a reușit descoperirea mai multor furturi comise în perioada nominalizată pe teritoriul mun.Cahul.

La domiciliile suspecților au fost depistate mai multe obiecte din cele sustrase din casele victimilor.

Practic toate instrumentele, deși au fost deja vîndute unor terțe persoane atât din municipiul cât și raionul Cahul, au fost ridicate și examinate, martorii audiați, fiind în continuare acumulate probele necesare pentru atragerea bănuiților la răspundere penală.

În continuare a fost format grupul de lucru format din ofițeri de urmărire penală și ofițeri de investigație în vederea acumulării în continuare a probelor necesare pe cazurile documentate deja, precum și stabilirea complicității bănuiților la comiterea altor infracțiuni.

Articole similare