Publică un anunț
piatasud.md

Performanță remarcabilă! O elevă cahuleancă a câștigat medalia de aur al Concursului Republican „Up!Eco!”

Performanță remarcabilă! O elevă cahuleancă a câștigat medalia de aur al Concursului Republican „Up!Eco!”

Irina Podcaliuc, elevă în clasa a XI-a B la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Cahul, a obținut o performanță remarcabilă la Concursul Republican al proiectelor ecologice „UP!Eco!”, ediția a X-a, organizat de CRCT „ARTICO”. Proiectul ei ecologic a impresionat juriul format din specialiști și experți, câștigând medalia de aur și diploma de onoare la secțiunea „ECOACȚIUNE”.

Concursul s-a desfășurat în perioada 15 februarie – 20 mai 2024 și a avut ca scop promovarea educației ecologice și implicarea activă a copiilor și tinerilor în acțiuni de protecție a mediului. La concurs au participat 713 tineri din 78 de localități din țară, cu 102 proiecte și spoturi video inedite.

Irina nu este la prima sa reușită. Anul acesta a obținut deja medalie de aur la Salonul Internațional de Inventică și Antreprenoriat Inovativ, o medalie de argint la Olimpiada Republicană de Ecologie și o medalie de bronz la concursul Internațional „Tânărul Cercetător”. În 2023, eleva a câștigat o serie de premii prestigioase la competiții și olimpiade naționale și internaționale.

Articole similare