Publică un anunț
piatasud.md

Pericol în apropiere de Cahul: Polițiștii au descoperit 35.000 kg de azotat de amoniu, depozitat în condiţii improprii

Pericol în apropiere de Cahul: Polițiștii au descoperit 35.000 kg de azotat de amoniu, depozitat în condiţii improprii

Pe 7 august, polițiștii români din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Galaţi au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădeşti, al unei societăţi comerciale, scrie telegraph.md .

În linie dreaptă, localitatea Vlădeşti, România se află la o distanță de doar 9,6 km de Cahul, Republica Moldova, iar o eventuală deflagrație, cum a fost recenta explozie din Beirut, ar fi putut provoca daune considerabile și pe teritoriul țării noastre.

„Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deţinută ilegal şi 73 litri de produse de protecţia plantelor, expirate, faţă de care administratorul societăţii nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, conform oamenilor legii din România.

La acelaşi control, poliţiştii au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiţii improprii.

„Acum, administratorul societăţii este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de produse şi substanţe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţia plantelor
numai ambalate şi în locuri protejate”, arată sursa citată.

Articole similare