Publică un anunț
piatasud.md

Pescuitul în apele de frontieră pe timp de noapte este interzis prin lege

Pescuitul în apele de frontieră pe timp de noapte este interzis prin lege

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD documentează mai mulți conaționali care au încălcat regimul zonei de frontieră cu scop de pescuit ilicit. 

Într-un caz înregistrat la Sectorul Poliției de Frontieră Cișmichioi, un mijloc de transport a fost văzut în timp ce se deplasa dinspre frontieră spre interiorul țării.

Conform procedurilor, mașina a fost oprită pentru verificările de rigoare. La fața locului,  trei bărbați cu vârste între 60 și 63 de ani s-au legitimat ca locuitori ai satului Etulia, raionul Vulcănești. Deși aveau actele de identitate, persoanele nu se avizaseră la subdiviziune pentru accesul în zona de frontieră și în special, au încălcat regimul prin aflare pe timp de noapte. În cadrul verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, în portbagaj au fost depistate cinci plase de pescuit și cca 22 kg de pești de specia caras. 

Într-un alt caz, înregistrat noaptea în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, patrula mobilă aflată în misiune pe direcția localității Crihana Veche au stopat pentru verificări o persoană care se deplasa pe jos spre localitate, dinspre un bazin acvatic situat în zona de frontieră. În cadrul unei discuții s-a stabilit că bărbatul de 41 de ani este locuitor al satului Manta. Fiind întrebat de scopul aflării pe timp de noapte în zona de frontieră, acesta nu a putut da un răspuns clar. La verificarea teritoriului adiacent, polițiștii de frontieră au depistat trei plase cu lungimea de cca 100 de metri fiecare și aproximativ 15 kg de pește de specia crap, care erau ascunse în stufăriș. Bărbatul s-a eschivat să recunoască apartenența plaselor și a peștelui.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit procese-verbale de constatare a încălcării regimului zonei de frontieră, fiindu-le aplicate amenzi a câte 6 și 12 u.c. Pentru pescuit ilicit a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului Comrat și Cahul pentru a interveni conform competențelor.


 

Articole similare