Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Peste 15 300 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

Peste 15 300 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

Peste 15 342 cetățeni din care 3551 copii au avut nevoie de intervenția echipelor de asistență medicală urgentă în ultima săptămână.

După efectuarea examenului medical primar și acordarea asistenței medicale urgente 5957 pacienți, dintre care 1743 copii au fost transportați la spital.

În perioada de referință din numărul total de intervenții, cel mai frecvent a fost chemată ambulanța pentru 3519 pacienții cu maladii respiratorii, 3332 persoane cu urgențe cardiovasculare, 2021 oameni cu patologii neurologice și pentru 1086 persoane cu diverse traumatisme.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a mai fost solicitat la 79 persoane, inclusiv la 11 copii care s-au ales cu traumatisme de diferite grade, după accidentele rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 67 pacienți au avut nevoie de transportare asistată la spital pentru investigații și tratament în condiții de staționar.

Menționăm faptul că 12 persoane, cu vârstele cuprinse între 34 și 70 de ani au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în mun. Chișinău și în raioanele Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Dubăsari, Orhei, Strășeni și Vulcănești. După acordarea asistenței medicală urgente la etapa de prespital, pacienții au fost transportați la instituțiile medicale.

Articole similare