Publică un anunț
piatasud.md

Peste 18 000 de țigarete camuflate în pereții unui microbuz – depistate în postul vamal Giurgiulești //FOTO

Peste 18 000 de țigarete camuflate în pereții unui microbuz – depistate în postul vamal Giurgiulești //FOTO

Funcționarii postului vamal Giurgiulești au prevenit o tentative de scoatere frauduloasă din țară a 18 600 țigarete de diverse mărci, ascunse în locuri special adaptate.

Cazul a fost înregistrat astăzi, în jurul orei 01:15, în cadrul postului vamal Giurgiulești (PVFI, rutier), unde la pista de control ieșire autoturisme s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un microbuz de model ”Mercedes-Benz Sprinter”, ce se deplasa din Republica Moldova spre Germania. Șoferul, un moldovean în vârstă de 36 de ani, a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat.

În baza analizei de risc, funcționarii vamali au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, inclusive la control au participat patrupezii din cadrul centrelor chinologice ale Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, iar în rezultatul acțiunilor de specialitate, în locuri special amenajate și anume în pereții laterali ai mijlocului de transport, au fost depistate 18 600 țigarete de diferite mărci, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova. 

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al RM, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată și gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

Articole similare