Publică un anunț
piatasud.md

Peste 2000 pachete de țigări ascunse în podeaua unui microbuz, depistate la postul vamal Cahul //VIDEO

Vameșii din cadrul postului vamal Cahul (PVFI, rutier) au dejucat o tentativă de transportare frauduloasă a 2028 pachete de țigări, prin dosirea acestora în locuri special amenajate.

La pista de control ieșire autoturisme a postului vamal Cahul (PVFI, rutier) s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ”MERCEDES”, care se deplasa din Republica Moldova spre Franța, transportând bagaje și colete neînsoțite. Șoferul, un moldovean în vârstă de 21 de ani, a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat.

În baza analizei de risc, funcționarii vamali au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, implicând și câinele de serviciu al Vămii. Acesta a semnalat prezența produselor din tutun în podeaua microbuzului.

În rezultatul acțiunilor de specialitate, au fost depistate 2028 pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova. 

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al RM, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

Articole similare