Publică un anunț
piatasud.md

Peste 2,4 milioane de persoane recenzate! Au mai rămas 9 zile

Peste 2,4 milioane de persoane recenzate! Au mai rămas 9 zile
© sursa: newsmaker.md

De la lansarea Recensământului populației și locuințelor 2024, pe 8 aprilie, un număr semnificativ de cetățeni s-au implicat activ în acest proces important pentru țară. Potrivit BNS, până la data de 28 iunie 2024, au fost recenzate circa 2,4 milioane de persoane (cu și fără reședință obișnuită) și peste 1,6 milioane de locuințe (ocupate, secundare și neocupate).

Comisia Națională pentru Recensământul Populației și Locuințelor își exprimă gratitudine tuturor celor care au participat deja la recensământ, demonstrând responsabilitate civică și contribuind la o imagine fidelă a societății noastre.

„De asemenea, Comisia apreciază mult dedicația și responsabilitatea de care a dat și dă dovadă în continuare personalul de recensământ, în special recenzorii și supervizorii, în activitatea lor nobilă și cu abnegație pentru a asigura ca toate locuințele și persoanele să fie recenzate corect și complet”, se menționează pe site-ul instituției.

Perioada rămasă până la finele recenzării – data de 7 iulie curent este destinată finalizării  procesului de recenzare, inclusiv realizarea interviurilor cu membrii locuințelor care încă nu au fost cuprinse de recensământ, în vederea asigurării calității și bunei acoperiri a locuințelor și persoanelor care sunt subiecte ale recensământului, pentru ca nici un locuitor al țării să nu rămână înafara recensământului.

Persoanele care nu dispun de contactele recenzorului responsabil de sectorul de recensământ unde este locul de trai al acestora pot stabili contactul cu acesta prin una din următoarele modalități:

Articole similare