Publică un anunț
piatasud.md

Peste 26 000 de familii defavorizate din Moldova au primit ajutor de urgență în mărime de 4900 lei

Peste 26 000 de familii defavorizate din Moldova au primit ajutor de urgență în mărime de 4900 lei

Peste 26 580 de familii defavorizate au primit deja ajutorul de urgență în mărime de 4900 de lei, acordat sub formă de plată unică, pentru perioada noiembrie 2022-mai 2023.

La etapa actuală, Programul Alimentar Mondial (PAM) a transferat plata pentru 32 057 de beneficiari dintre cei 39 924 selectați în prima rundă, în acest sens fiind alocate aproximativ 157 de milioane de lei din fondurile organizațiilor ONU: UNFPA, UNHCR, UNICEF, OIM și PAM, în baza Memorandumului de Înțelegere semnat la sfârșitul anului trecut cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Familiile care pot beneficia de suport financiar de urgență sunt selectate de către o comisie locală, formată din reprezentați al primăriei din localitate, ai direcției raionale de asistență socială și ai societății civile, conform următoarelor criterii:

– au în componență cel puțin o persoană cu dizabilități de orice grad (sever, accentuat sau mediu);

– sunt formate dintr-un adult cu copil/copii cu vârsta de 0-17 ani inclusiv;

– au trei și mai mulți copii cu vârsta de 0-17 ani inclusiv;

– au în componență copii cu vârsta de 0-2 ani inclusiv (prioritate pentru femeile însărcinate sau care alăptează).

Ajutorul financiar de urgență este transferat prin intermediul platformei Western Union și poate fi ridicat de la oficiile Poștei Moldovei sau de la orice instituție bancară care operează cu acest sistem. Beneficiarii sunt anunțați despre posibilitatea ridicării suportului financiar de urgență prin intermediul mesajelor telefonice scurte (SMS), iar pentru a primi banii, prezintă buletinul de identitate și codul unic din SMS.

De menționat că, la etapa inițială, a fost planificată acordarea ajutorului financiar de urgență pentru circa 40 000 de persoane, ulterior numărul de beneficiari a fost extins până la circa 56 000.

Pentru mai multe detalii puteți apelați linia fierbinte a Programului Alimentar Mondial – 0 800 108 90.

Articole similare