Publică un anunț
piatasud.md

Peste 3000 de elevi nu au susținut examenele naționale de clasa a IX-a

Peste 3000 de elevi nu au susținut examenele naționale de clasa a IX-a
© imagine simbol

Circa 3000 de elevi vor susține, în perioada 1-4 iulie, examenele naționale de absolvire a gimnaziului în sesiunea suplimentară din anul curent. În acest scop, în fiecare raion sau municipiu a fost instituit un Centru Raional/Municipal de Examene, transmite mec.gov.md

Astăzi are loc examenul la Limba și literatura română pentru alolingvi, la care participă 186 de elevi din 22 de raioane/municipii, aceasta fiind prima probă din cadrul sesiunii suplimentare.

Marți, 2 iulie 2024, va avea loc examenul la Matematică, la care vor participa 2292 elevi din toate raioanele țării.

Miercuri, 3 iulie 2024, elevii vor susține examenul la limba de instruire. La examenul la Limba și literatura română vor participa 507 elevi, iar examenul la Limba și literatura rusă va fi organizat pentru 55 elevi.

Sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia cu examenul la Istoria românilor și universală, care va avea loc  pe data de 4 iulie în cadrul căruia vor participa 802 elevi. 

Testele de examen vor fi verificate în perioada 1-5 iulie de către Comisiile Raionale/Municipale de Evaluare. Rezultatele vor fi afișate la data de 6 iulie în fiecare Centru Raional/Municipal de Examene, în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației la centrul respectiv, la data de 6 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 8 iulie 2024. 

Articole similare