Publică un anunț
piatasud.md

Peste 33 mii de țigări nu vor mai ajunge peste Prut. Trei persoane din raionul Cahul au fost reținute

Peste 33 mii de țigări nu vor mai ajunge peste Prut. Trei persoane din raionul Cahul au fost reținute

Ofițerii SIS, de comun cu procurorii PCCOCS și angajații Direcției regionale Sud a Poliției de Frontieră, investighează o încercare de scoatere din țară, în afara punctelor de trecere a frontierei, a unei cantități de 33.900 pachete de țigări.

Tentativa de contrabandă a avut loc în noaptea de 29 iunie, în jurul orei 23, în regiunea de sud a țării. Planul grupului infracțional a fost deconspirat în baza informațiilor operative obținute și gestionate de oamenii legii, ceea ce a permis reținerea în flagrant a trei persoane. Pe piața neagră de peste Prut, valoarea estimativă a țigărilor depistate ar fi constituit 1.600.000 MDL.

Persoanele reținute au vârste cuprinse între 22 și 51 de ani, domiciliați în raionul Cahul și sunt la prima abatere de natură penală. Au fost reținute inclusiv mijloacele de transport și barca gonflabilă pe care intenționau să o folosească la comiterea infracțiunii, iar lotul de țigări a fost indisponibilizat. De asemenea, în imobilele gestionate de persoanele reținute au fost depistate și ridicate cutiile de carton goale de la pachetele de țigări depistate pe malul râului Prut.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor participanților și aspectelor infracțiunii, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole similare