Publică un anunț
piatasud.md

Peste 40 de lucrări de artă au fost expuse la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul

Peste 40 de lucrări de artă au fost expuse la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul

Peste 40 de lucrări de artă au fost expuse la cea de-a treia ediție a Expoziției Internaționale de Arte Vizuale „Punct Vernal”, care a avut loc la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul.

Artiști plastici din Republica Moldova și România au participat la eveniment, oferind publicului o gamă diversă de opere artistice. Tatiana Romaniuc, viceprimărița municipiului Cahul, a subliniat importanța artei în viața noastră.

„Arta ne face pe toți mai sensibili, mai frumoși sufletește, ne face mai umani decât suntem în anumite momente. Prin contemplarea acestor minunate eforturi ale oamenilor din artele plastice vedem lucrurile frumoase din jurul nostru în altă lumină. Muzica, pictura ne aduc pacea în suflet și trebuie să aducă și pacea între oameni. Cu mult efort, pacea pe care ne-o dorim își va găsi loc între oameni”, a spus Tatiana Romaniuc.

”La acest eveniment au prezentat lucrări artiștii din Cahul, Cearîr-Lunga, Basarabeasca, Cantemir și colegii din Câmpina, România. Au fost prezente peste 40 de lucrări diferite ca tehnici, culoare, compoziție, care aduce o primăvară în sufletul fiecăruia. Aceste expoziții se organizează cu scopul susținerii și promovării artelor plastice”, a declarat Ciuta Ion, directorul școlii de Arte Plastice, Cahul.

Primarul municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, a transmis gândurile de prietenie și susținere pentru cei prezenți la eveniment, prin intermediul lui Gabriel Valeriu Dima care a adăugat că este bucuros de calitatea lucrărilor colegilor săi și a Cahulenilor și că aceste deplasări sunt foarte valoroase.

Expoziția va fi deschisă pentru public între 18 și 28 aprilie, oferind tuturor o oportunitate unică de a contempla lucrările de artă.

Articole similare