Publică un anunț
piatasud.md

Peste 60 de judecători, procurori și avocați vor ajunge pe banca acuzaților

cătușe

În prezent, Procuratura Anticorupție reprezintă acuzarea de stat în instanța de judecată în privința a 12 judecători, 15 procurori și 24 de avocați. Anunțul a fost făcut de șefa procuraturii, Veronica Drăgălin, comunică MOLDPRES.

Într-o postare pe pagina sa, șefa Procuraturii Anticorupție a menționat că instituția a declarat zero toleranță față de corupția din justiție.

„Săptămâna trecuta și judecătorii au transmis un mesaj tranșant – persoanele care comit acte de corupție, care discreditează și compromit sistemul de justiție, vor fi condamnați la ani reali de închisoare. Astfel, la data de 2 februarie 2023, Curtea Supremă de Justiție a condamnat definitiv un avocat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență. Tot săptămâna trecută, Judecătoria Edineț a condamnat un ofițer de urmărire penală la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, iar Judecătoria Bălți a condamnat o tânără la trei ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influență, pretins asupra persoanelor publice din cadrul MAI”, a scris Drăgălin.

Conducătoarea Procuraturii Anticorupție a menționat că corupția prezintă un pericol social sporit, manifestat în mod special prin discreditarea și compromiterea activității autorităților statului, a puterii, dar și a serviciilor publice.

„Primim denunțuri și pornim urmăriri penale în privința altor actori corupți din sistemul de justiție și o să ne continuăm munca până la bun sfârșit – să eliminăm cât mai repede corupția din organele de drept, să câștigăm încrederea societății, și să asigurăm aplicarea legii în mod egal și legal numai în interesul cetățenilor și al țării”, a conchis Drăgălin.

Articole similare