Publică un anunț
piatasud.md

Peste 7 200 de cazuri de infecții virale au fost înregistrate în capitală

Peste 7 200 de cazuri de infecții virale au fost înregistrate în capitală

Peste 7 200 de cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală, cu 2 040 mai mult decât în săptămâna anterioară. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, în ședința operativă a serviciilor capitalei, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cazurile au fost raportate atât la copii, cât și la adulți. „În spitalele municipale, numărul copiilor internați îl depășește pe cel al locurilor disponibile. Există foarte mulți pacienți spitalizați cu complicații ale infecțiilor respiratorii. Este o perioadă foarte complicată și o situație epidemiologică fără precedent. În instituțiile medicale din Chișinău sunt internați copii din întreaga țară. Totodată, aceștia sunt spitalizați și la Institutul Mamei și Copilului. Depunem tot efortul pentru a face față situației”, a spus oficialul.

Totodată, săptămâna trecută, în capitală s-au înregistrat 105 cazuri de gripă. Din numărul total, 79 de cazuri au fost raportate la copii de până la 17 ani.

Conform Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, până în prezent, au fost utilizate peste 98% (46 400 de doze) din vaccinurile antigripale distribuite în capitală. Acestea pot fi utilizate simultan cu cel împotriva Covid-19. Pentru a beneficia de vaccinul antigripal, persoanele se pot adresa la medicul de familie.

În această perioadă, specialiștii recomandă folosirea măştilor de protecţie, respectarea distanței fizice, igiena și dezinfecția mâinilor, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului și adresarea la medic odată cu apariţia primelor simptome de boală.

Articole similare