Publică un anunț
piatasud.md

Peter Michalko: Locuitorii mun. Cahul trebuie să simtă acest parteneriat și impactul pentru calitatea vieții

Peter Michalko: Locuitorii mun. Cahul trebuie să simtă acest parteneriat și impactul pentru calitatea vieții

Declarațiile au fost făcute de către Șeful Delegației Uniunii Europene în studioul ziuadeazi.md, în cadrul emisiunii inDIRECT.

La 17 ianuarie, la Cahul a fost lansat programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, program ce reprezintă o inițiativă pilot cu durata de 5 ani, implementată de PNUD și UNICEF, cu îndrumare strategică din partea Delegației Uniunii Europene și în strânsă colaborare cu autoritățile publice locale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, precum și cu alte părți interesate și parteneri de dezvoltare deschiși să se implice în cadrul acestei inițiative.

Programul„EU4Moldova: Regiuni-cheie” va susține municipiul Cahul si Ungheni,și este deschis spre implicarea localităților învecinate care sunt gata să se alăture UE în procesul de dezvoltare economică durabilă și inteligentă. Uniunea Europeană va investi circa 23 milioane de euro pentru a sprijini o creștere economică durabilă și incluzivă în municipiul Cahul și Ungheni și localitățile învecinate, în scopul îmbunătățirii substanțiale a condițiilor de trai ale cetățenilor.

„Cahul a fost o alegere destul de firească fiind un centru important la sudul tării. Este și regiune vecină cu Uniunea Europeană, și cine daca nu locuitorii mun. Cahul trebuie să simtă acest parteneriat și impactul pentru calitatea vieții care vrem să o vedem în toată țara. Este foarte important să aducem oamenilor rezultate tangibile cânt mai devreme și cât mai aproape de prioritățile pe care ei le au și le simt în viața de zi cu zi” a declarat domnul Ambasador Peter Michalko.

Totodată, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a mai accentuat că pe lângă acest program, în Cahul vor mai fi deschise programe paralele, iar valoarea totală a finanțării se va ridica la circa 1 miliard de lei.

„Alt program are drept scop îmbunătățirea condițiilor pentru drepturile egale a femeilor și oportunități pentru femei, implementat de UN Women, este în ultima fază de pregătire. Un alt program îl pregătim împreună cu Suedia, altă țară membră a Uniunii Europene, și presupune susținerea firmelor noi, startup-uri, Cahul Statup City. Acesta trebuie să aducă oportunități pentru antreprenori noi, tineri și cei care vor să vină cu inițiative noi. Aceasta este o inițiativă care are drept scop atingerea standardelor europene în Republica Moldova în regiunile-cheie” a specificat Peter Michalko.

Totodată, domnul Ambasado a menționat că în luna februarie urmează să fie deschise primele apeluri de finanțare, iar informații despre condițiile de aplicare vor putea fi accesate pe un site special creat pentru Cahul – www.eu4cahul.md.

Înregistrarea integrală a emisiunii o vedeți mai jos.

Articolul  este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare