Publică un anunț
piatasud.md

Petru Moraru: „ A venit timpul ca acţiunile eroice ale „Afganejilor” să fie stipulate pe paginile manualelor de istorie”

Preşedintele Uniunii raionale Cahul a Veteranilor războiului din Afganistan, Petru Moraru, s-a adresat combatanţilor în cadrul concertului organizat cu prilejul a 24 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. 

„Pentru fiecare din noi, care a trecut calvarul războiului, aceasta zi este o zi sfântă – ziua comemorării. În această zi, noi pomenim camarazii care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă cât şi pe cei care au plecat din rândurile noastre după război, în zile de pace” a menţionat domnul Moraru.

Preşedintele Uniunii veteranilor s-a adresat şi reprezentaţilor administraţiei publice: „Doresc să amintesc la reprezentanţii puterii de stat că veteranii războiului din Afganistan sunt eroii adevăraţi ai Moldovei de contemporane căci mulţi din ei sunt şi participanţi ai conflictului armat de pe Nistru din 1992, când de asemenea, cu arma în mână au apărat integritatea şi independenţa Republica Moldova”.

„Aceştia sunt eroii, ca atunci când se va înţelege despre aceasta, când în manualele elevilor din ţara aceasta, vor apărea numele veteranilor noştri, tineretul va lua exemplu de la aceşti eroi. Cred că a venit timpul ca acţiunile eroice ale „Afganejilor”să fie stipulate pe paginile manualelor de istorie” a mai adăugat Petru Moraru.

Concertul a avut loc pe 14 februarie a.c. în incinta palatului de Cultură din Cahul si a întrunit veteranii de război, soldaţi ai Armatei naţionale şi reprezentanţi ai Administraţiei Publice Locale.

După finisarea concertului, participanţii au mers în coloană la cimitirul din localitate unde au depus flori la mormintele celor căzuţi în războiul din Afganistan.

Reamintim că pe 15 februarie a.c. se împlinesc 24 de ani de la retragerea ultimelor trupe sovietice din Afganistan, punând astfel capăt războiului care a durat mai mult de 9 ani de zile.

Articole similare