Publică un anunț
piatasud.md

Plantații de cânepă pe o suprafață de 50 metri, nimicite în apropiere de frontiera de stat//FOTO

Plantații de cânepă pe o suprafață de 50 metri, nimicite în apropiere de frontiera de stat//FOTO

În cadrul operațiunii „MAC 2020”, polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud și Est au înregistrat câte un caz de depistare a unor lanuri de cânepă, ce creștea în apropiere de linia frontierei moldo-ucrainene.

 În data de 25 iunie a.c., conform unei informații operative ofițerii de investiție ai Direcției au desfășurat mai multe verificări în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești. Ca urmare, pe direcția localităților Vulcănești-Vinogradovca a fost depistată o plantație de cânepă, care se întindea de-a lungul frontierei, pe o suprafață de 50 metri. Firele de cânepă atingeau o înălțime maximă de 150 cm. 

La fața locului a intervenit și un echipaj al Inspectoratului de Poliție Vulcănești, unde de comun acord s-a luat decizia de nimicire. Totodată, cercetările pe cazul dat continuă, în vederea excluderii unei posibile tentative de plantare a cânepei cu scop de profit.

Cu o zi înainte, polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Volintiri, au identificat, la 500 m de la linia frontierei de stat, un teren neprelucrat. Pe  o suprafață de 16 m2 creșteau plante de cânepă. În rezultat, canabisul a fost nimicit prin ardere.

Menționăm că, în perioada 1 iunie – 31 august, anual, Poliţia desfăşoară operaţiunea “MAC-2020”, care are drept scop combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, pentru depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, dar şi pentru identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea acestora.

Articole similare